Ervaringen in Griekenland……ezels


imageTot tranen toe geroerd……………Wij zijn weer op Kreta om als vrijwilligers te helpen bij de ezelopvang, waar we volop van kunnen en mogen genieten. Twee maanden gelden is er een muilezel (merrie) gebracht (30 plus), totaal uitgehongerd en zeer agressief. Deze agressie richten ze alleen naar mensen, ze was volkomen op haar gemak tussen en samen met de andere ezels. Ze heeft in de opvang al voor wat bijt en trap incidenten gezorgd waardoor iedereen met een grote boog om haar heen ging. Er werd me gevraagd of ik haar kon/wilde helpen, met de waarschuwing dat ze echt gevaarlijk is!!! Ik ben begonnen met op afstand heel veel liefde en wit licht te sturen, dat een paar keer per dag gedaan, de 2e dag hetzelfde maar nu steeds iets dichterbij haar gaan staan. De 3e dag mocht ik heel zachtjes haar hoofd aanraken. Op de 4e dag ben ik begonnen om de MTouch proberen toe te passen en mocht al tot iets voorbij haar schoft komen. Dit per dag steeds verder uit gaan breiden. Richting haar achterhand heb ik wel een vorm van dansles gehad, omdat ze zeer fanatiek bleef met naar me te trappen (ze heeft me gelukkig niet geraakt). Echter na 3 dagen heel rustig blijven doorgaan met aanraken mocht ik m`n hand heel even op de broek laten rusten. Nu zijn we in totaal 2 weken verder en ze heeft me gisterenavond aan het huilen gekregen. Ik mocht haar achterbenen met Mtouch blijven aanraken en in plaats van naar me te trappen deed ze een klein stapje bij me vandaan als ze het weer even eng vond, om het daarna weer toe te staan. Maar waar ze de tranen echt mee naar boven haalde was toen ik een oude Griekse man ging QTen voor rug klachten, Tijdens de behandeling tussen de ezels kwam ze bij deze man staan met haar hoofd en kon deze man haar zachtjes op haar wang kroelen. Ik heb toen echt heel veel moeite moeten doen om te blijven QTen en huilen tegelijk, maar ik was/ ben zo blij en gelukkig met haar enorme verandering en hoop dat ze in de opvang gelukkig en zonder angst voor mensen oud kan worden. Monique dank voor je MTouch!

Harry