Wat bedoel ik met meditatief paardrijden?
De term heb ik bedacht na het lezen van deze Zen meditatie.

Paarden leven in het hier en nu. Er is geen gisteren en er bestaat nog geen morgen. Alleen het hier en nu, het heden telt.

Het is echter voor veel mensen heel moeilijk , om in het hier en nu aanwezig te zijn, zonder het verleden en de toekomst mee te nemen. Rijden op een paard, is ontspanning vinden bij een warm, rustig , vriendelijk, levend wezen. Je kunt andere, wereldse zaken voor een tijd loslaten en je overgeven aan diepe ontspanning. Dat klinkt als meditatie, het ís een meditatie dus vandaar de naam. Het rijden in de duinen met alle prachtige natuur, en een paard onder je, geeft je de kans om stress en spanning los te maken en los te laten.

Voor wie is het geschikt?

▪   iedereen die minstens een minimale ruiter-ervaring heeft

▪   mensen met een burn-out

▪   mensen die overspannen zijn

▪   iedereen die zichzelf een keer wil trakteren op puur genieten

▪   iedereen die een keer totaal ontspannen buiten wil rijden

▪   iedereen die totaal ontspannen een strandrit wil maken

▪   mensen die angst voor paarden/paardrijden gekregen hebben

 

 

Aangezien ik zelf over 4 fantastische IJslandse paarden beschik, die bekend staan om hun rustige, evenwichtige karakter, zijn dit de paarden die ik inzet.

Het meditatief paardrijden is een 1 op 1 begeleide buitenrit, op deze stoere IJslandse paarden, door de prachtige duinen en bossen van Egmond. Een eventuele strandrit is ook te regelen. Met meer dan 1 persoon meegaan is ook te realiseren. De ritten zijn 1 ½ tot 4 ½ uur lang. Afstand en tempo zijn allemaal door jou te bepalen.

 

Een rondje meditatief rijden