Nadat ik een aantal jaar met grote passie en inzet honderden dieren door mijn handen heb laten gaan, alleen én met Piet, begon er van alles te kriebelen. Ik was duidelijk op zoek naar meer…..Met Quantumtouch gebeuren er al zoveel mooie dingen, maar ik wil meer…..

Ik verdiepte me in Acupressuur, Bowen techniek, equine massage en de (nog lopende)opleiding Paraveterinair dierenarts assistent.. De boeken waren niet aan te slepen. Mijn paarden waren mijn geduldige oefenobjecten en vonden alle aandacht geweldig. Ik schreef en herschreef en herschreef mijn ideeën , tot op een dag ik besloot om gewoon maar ergens te beginnen. Vanuit het holistische standpunt werkend begon ik systematisch mijn ideeën op papier te zetten en te toetsen. Alles wat me niet beviel of niet goed genoeg was werd weer geschrapt. Na een paar jaar op deze manier bezig te zijn geweest, werd mijn Mtouch geboren.
Een methode waarmee iedereen kan werken en het mooiste van alles, je leert je paard gezond houden….Dat is het doel van mijn techniek. Sámen met je paard werken aan zijn gezondheid en geluk. Het werken met Mtouch gaat via de meridianen van een paard. Wat zijn nou meridianen?

Meridianen zijn volgens de Chinese geneeskunde de energiekanalen in het lichaam waardoor de levensenergie (Chi, Ki, Prana) stroomt.

 Niet alleen in de TCM (Traditional Chinese Medicine) worden de meridianen als zeer belangrijk beschouwd, ook in de westerse gezondheidszorg heeft de WHO ( World Health Organization) het bestaan van meridianen en Chi erkent.

Stel je een meridiaan voor als een beek, een beek die stroomt door het lichaam en daarbij de meest natuurlijke weg volgt. Het water in die beek is de energie die leven in stand houd. In een gezond lichaam is er genoeg energie op de juiste plaats en stroomt de beek zonder opstoppingen.

Wat is een Meridiaanblokkade?

Wanneer een dier ingrijpende ervaringen heeft opgedaan worden deze, onbewust, in het lichaam ( in het spier- en zenuwgeheugen) opgeslagen. De plaatsen waar ze worden opgeslagen zijn in de knooppunten van de meridianen. Knooppunten zijn o.a. de plaatsen waar energiebanen samen komen. Ook blessures laten hun sporen na, jaren ná een blessure kunnen er nog residuen in het spier- en zenuwgeheugen liggen. Zo’n ervaring of blessure veroorzaakt een verstopping in de doorstroming van energie, een blokkade. Deze blokkades willen we verwijderen.

Het opheffen van blokkades.

Op de meridianen liggen punten waarop de energiecirculatie in het lichaam kan worden beïnvloed. Deze punten worden ook wel “Energie- of Drukpunten” genoemd. Zo kan een teveel aan energie worden verminderd, een tekort worden aangevuld of kunnen opstoppingen in de circulatie worden opgeheven.
Als er een tekort is of een teveel, of als er sprake is van stagnatie van de levensenergie en is uw paard ziek. Om al deze punten precies te kunnen vinden, is een studie van een aantal jaren nodig. In de loop van mijn leerprocessen vond ik een manier om deze punten vrij eenvoudig op te sporen en behandelen.

Tijdens een Mtouch-training leren we hoe dit proces werkt en hoe we deze blokkades opsporen, met de hulp van het paard. Samen vinden we de blokkades, lossen we ze op en helpen op deze manier om uw paard gezond te houden…..lichamelijk én geestelijk.
De energie stroomt na een behandeling weer vrijuit. De mentale stress die geassocieerd wordt met de ingrijpende gebeurtenis(sen) wordt “los gekoppeld”. Hiermee worden de gebeurtenissen niet teniet gedaan. Het werkt niet als een gum die alles uit gumt. De stress-factoren worden echter niet meer zó belangrijk dat ze normaal functioneren in de weg blijven staan.
Dat is, heel in het kort gezegd, wat er gebeurt als uw paard een Mtouch behandeling krijgt.

Mtouch kan toegepast worden bij :
  • herstel na blessure
  • emotionele problemen
  • spierspanningen
  • maag- en darmklachten
  • eczeem
  • niet lekker in het vel zitten
  • pijn
  • vage klachten die steeds terugkomen
  • vermoeidheid

Mtouch, je paard gezond houden