Mijn hele leven ben ik al bezig met gezondheid. En met dieren.

Ná mijn studie aan de VL-VU, gezondheidskunde en huishoudkunde, was ik een aantal jaren in Amerika. Opvallend was toentertijd, dat de gezondheidszorg, die we hier zo gewoon vonden, daar niet bestaand was. Je wordt je dan toch bewuster hoe kwetsbaar we zijn.

Nadat ik in 2000 door een auto-ongeluk ineens een stuk minder gezond was, en veel minder kon doen, ben ik weer actiever in mijn eigen interesseveld bezig gegaan. Ik begon met het maken van wondzalf voor de dieren, speciale eczeem-olie voor de paarden, en ontmoette toen Linda en Yolande bij Quantumtouch.

Sinds 2006, ben ik gecertificeerd practitioner, en sinds 2008 gecertificeerd instructeur. Ook al sinds die tijd, hoor ik bij het team van Linda&Yolande, www.qtouch.nl. Daar ben ik 1 van dieren specialisten. Mijn focus ligt meer op en met het werken met dieren. Op hun website is te zien wanneer en waar er trainingen gegeven worden van elke variant van Quantumtouch.

Ontstaan van Mtouch

De eerste dierenworkshop, gehouden bij stal Valkering, door Yolande en mij, was geboren. Op die workshop was Piet Elsinga aanwezig, en met hem werk ik ondertussen al een jaar of 6 samen. De eerste jaren hebben we honderden paarden in handen gehad, en ontwikkelden we de Quantumtouch methode naar dieren toe. Daarmee geven we samen dan ook onze dierenworkshops, een aantal keer per jaar. Op dit moment zijn we bezig met een uitbreiding hierop: Quantum-allergy voor dieren.

Naast een bijzonder grote ervaring met paarden en honden, heb ik onderhand behalve, katten, duiven, kaketoes, papegaaien,koeien, schapen, konijnen ook exotische dieren zoals een kameleon en lama’s in handen gehad.

Aangezien alle workshops tot mijn werkgebied horen, gebruik ik ook alles om met dieren te kunnen werken.

Uit grote liefde voor en interesse in dieren en hun gezondheid heb ik me verder bekwaamd door ook paardenmassage en acupressuur voor dieren te leren, naast de (nog lopende)opleiding Paraveterinair dierenarts assistent.

Door al mijn kennis en ervaring van de afgelopen jaren te combineren, ben ik er uiteindelijk toe overgegaan om een eigen, nieuwe dierenworkshop te creëren die ik geef met/op paarden. De naam ervan is Mtouch. De pilot ervan is in Oktober van start gegaan, in Tsjechië. Van alles dat ik heb geleerd de afgelopen jaren, heb ik het beste stukje meegenomen en op deze manier een heel eigen techniek gecreëerd om samen mét een paard te doen. Samen……Voluit heet de training

Nadat ik de eerste trainingen Quantumtouch gevolgd had, vroeg ik me af, hoe zit dat nu met dieren.
Mtouch, een paard gezond houden