Wat is Quantum touch? Op de website van www.qtouch.nl, is uitgebreid te lezen wat Quantum touch precies is en hoe het werkt.

Quantum touch is een energie-healing methode, ontwikkeld door Richard Gordon

Hij is degene die zich internationaal sterk maakt om iedereen te laten zien en voelen hoe krachtig een energie healing kan zijn én hoe makkelijk het te leren is.

Nadat hij zelf , 30 jaar geleden, lichamelijke problemen kreeg, ging hij op zoek naar een oplossing. Hij volgde verschillende studies en schreef het boek ; “Helende Handen”, dat een internationale bestseller werd.Ná zijn ontmoeting met Bob Rasmussen, die een fantastische healer was, raakte hij geïntrigeerd door de methode die Bob gebruikte en was er van overtuigd dat het een gave was, die alleen Bob bezat. Na veel gesprekken met hem ontdekte hij de achtergrond van de methode. Hij werkte deze uit , ontwikkelde het verder en schreef het boek ; “Quantum touch, een doorbraak in het genezen met je handen”.

Richard Gordon:

“In de afgelopen 8 jaar heb ik Quantum touch doorgegeven aan zo’n 4000 mensen. Iedereen, zonder uitzondering, therapeuten van allerlei verschillende professies, vertelden me dat deze methode vloeiend gecombineerd kan worden met welke methode dan ook. In de meeste gevallen bracht Quantum touch enorme verandering in de manier van werken met zich mee.Dit geld voor chiropractors, kinesiologen, fysiotherapeuten, verplegend personeel, acupuncturisten, cranio-sacraal therapeuten, Tai Chi en Qi Gong trainer, Reiki masters, om er maar eens een paar te noemen. Ook “leken” ontdekken dat ze deze effectieve methode gemakkelijk kunnen toepassen.

In principe leer je met Quantum-Touch om te focussen en de levenskracht-energie te versterken. Deze energie wordt ook wel Prana, Chi, Manna of Ki genoemd. Dit wordt gecombineerd met verschillende soorten ademhalings- en lichaams-bewustzijnstechnieken.Als de therapeut een hoog trillingsveld rondom de zere plek creëert zal de cliënt door het proces van resonantie en aanpassen op een natuurlijke wijze op deze hogere trilling mee gaan trillen, zodat de zelfgenezigskracht (de biologische intelligentie) zijn werk kan doen, hoe en waar dan ook het in het lichaam nodig is.

Ik ben ervan overtuigd dat alle healing eigenlijk “zelf-healing” is, dus mijn favoriete omschrijving van een healer is: “iemand die ziek was en weer helemaal beter geworden is”. Zo lang je met Quantum-Touch werkt en alle technieken gebruikt die je in deze geleerd hebt, zal je nooit uitgeput raken.”

Zoals Jerry Pittman, M.D., schreef:

[quote]

Quantum-Touch zorgt voor helende bio-energie voor de therapeut zowel als voor de cliënt.

[/quote]

Volgens de methode van Richard Gordon, behandel ik soms mensen, hun huisdieren, hun vee, hun emotionele banden onderling en hun fysieke verstoringen onderling.

Een paard dat altijd scheef op rechts loopt, kan heel goed een ruiter hebben die ook een verstoring op rechts heeft en dat steeds opnieuw teruggeeft aan het paard, als de osteopaat het net allemaal weer goed heeft gezet. Een zorgvuldige analyse ,onderzoek én behandeling van beide kunnen door Quantum touch voor mens én dier gerealiseerd worden.

Op die manier worden dan paard en ruiter met elkaar behandeld om terugval te voorkomen. Het werken met Quantum touch, is werken uit de trilling van liefde…….Het hebben van een dier is ook….liefde.

Er zijn geen grenzen nog te benoemen aan wat er met Quantum touch gerealiseerd kan worden, het is nog steeds een proces in wording…..We leren steeds weer opnieuw, we proberen steeds meer en anders.

Op de dag dat ik Richard Gordon leerde kennen, had hij duizend vragen over het behandelen van dieren. Hij vroeg of hij het mocht filmen en dit filmpje is het resultaat daarvan.