De Dierenworkshop, mei 2013

Eindelijk is het dan weer zo ver…2 keer per jaar geven Piet en ik een dierenworkshop, en vandaag is er weer 1. Vanwege het slechte weer zijn we uitgeweken naar een binnen locatie : www.hetruiterhuys.nl

4 Paarden nemen we mee in de trailer, de honden zijn er klaar voor, de binnen bak moet nog een beetje opgeruimd, maar daar is tijd voor….

Gelukkig kunnen alle cursisten het vinden, ondanks de afsluiting van belangrijke toegangswegen en de bloemendagen in Limmen. Na de heerlijke koffie en het voorstelrondje in het Ruiterhuys zelf, gingen we de bak in…aan het werk !

De paarden lieten zich overal op behandelen en werden uitgebreid door iedereen onder handen genomen. Het masseren vonden niet alleen de paarden heerlijk, ook de cursisten vonden het een fijne ervaring. Maar het hoogtepunt van de middag was denk ik wel, de introductie van het blokje Quantum-Allergy. De helft van de groep had geen training daarin gedaan, de andere helft wel. Het was voor beide groepen een bijzondere ervaring die ook veel emoties en meer vragen opriep.

Achteraf viel het weer, de regen en de storm, reuze mee, maar toch, windkracht 6 de hele middag om je oren is ook niet lekker. Het was een geslaagde, drukke en leerzame middag, waar zowel Piet en ik, als de cursisten van genoten hebben !!

Naar huis gaan met de paarden en trailer was een bijzondere uitdaging die heel wat voeten in de aarde had, maar uiteindelijk zijn ook wij allemaal, veilig thuis gekomen !

Bedankt groep voor de interesse en bedankt Ina en Paula voor de hulp!

 

Leave a Comment